28-12-2023

У медичних підприємствах області відбулися зміни

До постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова комісії Юрій Білик) звернулися керівники низки комунальних медичних підприємств з проханням погодити внесення змін до фінансових планів на IV квартал 2023 року. Зокрема, через збільшення надходжень від надання ними платних послуг.

В інших медпідприємствах відбулися зміни в штатному розписі.

Депутати заслухали директора КП «Рівненський обласний протипухлинний центр» Григорія Максим’яка.  

Він повідомив, що упродовж року та останніх кількох місяців суттєво зросла кількість онкохворих та невідкладних пацієнтів. Тому для надання цілодобової медичної допомоги, а також для повноцінного функціонування операційного  блоку, відділу з інфекційного контролю, відділення анестезіології та інтенсивної терапії необхідно  збільшити кількість штатних одиниць. Це дозволить створити службу для обслуговування ургентних хворих.

Підтримали депутати і внесення змін до структури цього підприємства. Це передбачає об’єднання чотирьох відділень, створивши таким чином два профільні центри. Григорій Максим’як навів приклад Чернівецького обласного онкоцентру, де вже відбулася така реорганізація. Там всі хірургічні відділення об’єднали в один хірургічний центр.

Окрім того, в Рівненському обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі планують створити реабілітаційне відділення. Відповідні зміни у структурі цього підприємства комісія також підтримала.

Чотирьом медпідприємствам області депутати погодили фінансові плани на 2024 рік.