02-03-2022

У Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи рішуче засудили агресію РФ

Члени Бюро Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи підготували та прийняли декларацію на підтримку України. Як розповіла депутат Рівненської обласної ради Світлана Богатирчук-Кривко, яка очолює політичну групу Європейських Консерваторів і Реформістів та є членом Бюро, усі правки до Декларації від української делегації було підтримано.

У Декларації Конгрес:

- засуджує збройний напад Російської Федерації на Україну;

- виражає глибокі співчуття через спричинені Російською Федерацією людські втрати, страждання та розруху;

- зазначає: напад Російської Федерації на Україну є нападом на принципи та цінності демократії, права людини та верховенства права;

- наголошує: війна унеможливлює функціонування місцевого самоврядування в Україні;

- вважає неможливою подальшу взаємодію з російською делегацією в Конгресі до повного відновлення територіальної цілісності України.

Бюро наголошує, що демократія, багаторівневе управління та права людини сильніші за війну, твердо стоїть на боці України та її народу та закликає всі місцеві та регіональні спільноти Європи та за її межами залишатися єдиними та рішучими у своїй солідарності з українським народом, її людьми і її владою.

- Раді бачити Декларацію, яка не закликає нас «до діалогу та співробітництва», а врешті прямо заявляє про агресивні дії РФ, які руйнують світ. Те, що зараз відбувається в Україні, вже давно вийшло за межі збройного конфлікту. Це справжня війна. І Європа повинна бути сміливою, щоб визнати це, - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко під час виступу у Конгресі.