03-12-2019

У Гощі відбулася панельна дискусія щодо об’єднання в ОТГ, п’ятий район області та сміттєзвалище

У селищі Гоща на Рівненщині практикується цікава форма «круглого столу» - панельна дискусія, щоб почути думку людей з актуальних питань життєдіяльності райцентру, виробити спільне рішення. Учора, скажімо, на ній обговорили три актуальні теми.

 Перша стосувалася ресурсного потенціалу майбутньої Гощанської ОТГ, яку планує створити Гоща разом з довколишніми «вільними» селами – тими, які не увійшли до жодної із двох уже створених у Гощанському районі ОТГ.

Друга тема провокаційна: організаторам панельної дискусії було цікаво дізнатися думку учасників ( а серед них громадські активісти, депутати, науковці Тернопільського національного економічного університету), чи доцільно  створити укрупнений п’ятий район на Рівненщині – Гощанський ( з центром у Гощі), до якого ще б увійшли Острозький і Корецький райони. Тим часом в області озвучили ідею створити чотири райони.

Третя тема панельної дискусії була дуже важлива. Гощанський район – один з небагатьох на Рівненщині, який не має власного сміттєзвалища. Тож це найперша і найнагальніша проблема,яку необхідно якомога швидше вирішити. На панельній дискусії обговорювали питання, наскільки громади готові об’єднатися, порозумітися, аби вирішити цю болючу екологічну проблему. Створили робочу групу, яка вивчить це питання і надасть пропозиції фахівців, в тому числі щодо  будівництва сміттєпереробного заводу.

За інформацією "Голосу України".