08-07-2021

У Горбакові відкрили дитсадок – символічно у День родини

У селі Горбаків Бабинської ТГ відкрили дошкільний заклад. Уже з вересня там зможуть навчатися та розвиватися до півсотні малюків.  

Щоб охопити більшу кількість малечі Горбакова дошкільною освітою, з жовтня минулого року розпочали реконструкцію будівлі Горбаківського НВК. Для цього обласна рада 7 скликання виділила з бюджету Рівненщини 9,3 млн грн. У приміщенні утеплили та оновили фасад, замінили сантехніку, електрику та систему опалення.

Фінансування продовжили і цьогоріч, виділивши з бюджету розвитку обласного бюджету ще 6 млн грн. На сьогодні в заклад завезли меблі та завершують опорядження території.

За словами голови Бабинської ТГ Володимира Бойка, на нове приміщення дитсадка громада чекала не один десяток років. Тому 2020-го з сільського бюджету також виділили 2 млн грн. Загальна кошторисна вартість об’єкта склала 17,7 млн грн.

 

На відкриття садочка до Горбакова завітали голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук та голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Ігор Ясенюк. Разом з керівництвом облдрежадміністрації вони привітали батьків та дітей з довгоочікуваною подією.

«Чудово, що в Рівненській області з’являється новий освітній простір для розвитку наших дітей. І не лише в тих районах, де рекордна народжуваність. Адже від умовах, в яких дитина розпочинає соціалізуватися, залежить її успіх в майбутньому. Бо в гарних дитсадку та школі хочеться краще вчитися, а отже розвиватися та досягати високих результатів!» - переконаний голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук.

Він також зауважив, що відкриття дитсадка стало можливим завдяки наполегливій позиції місцевої громади та її керівника, а також спільного баченні депутатів різних скликань, як має розвиватися галузь освіти на Рівненщині, і де необхідна першочергова підтримка влади в цьому питанні.