31-08-2023

У двох спецшколах Рівненщини – нові керівники

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш підписав контракт з новим директором Спеціальної школи в с. Великі Межирічі. З 1 вересня цей комунальний заклад обласної ради очолюватиме Ольга Мальченко. Досі вона працювала заступницею директора з навчальної роботи цієї спецшколи.

Ольга Мальченко закінчила Рівненський державний гуманітарний університет за спеціальністю «Українська мова та література, іноземна мова (французька)», а також Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти за спеціальністю «Корекційна освіта». Загальний педагогічний стаж - 16 років.

Ольга Ладюк, яка очолювала спецшколу у Великих Межирічах з січня цього року, відтепер працюватиме директоркою у Спеціальній школі в с. Тучин Рівненської обласної ради. Контракт з новою керівницею голова ради Андрій Карауш підписав також з 1 вересня 2023 року.

Ольга Ладюк в системі освіти - з 1998 року. В різний період очолювала Рівненський інститут ВНЗ «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», працювала завідувачкою кафедри управління освітою Рівненського обласного інституту після дипломної педагогічної освіти та заступницею начальника управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації. Кандидат економічних наук зі спеціальності економічна безпека держави.  

Обидві керівниці очолюватимуть заклади на період дії воєнного стану в Україні.

Нагадаємо, що до війни керівників обласних комунальних закладів освіти призначали за результатами конкурсів. Однак на час дії воєнного стану така процедура призупинена. Конкурси відновлять після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців з дня його припинення чи скасування.