02-03-2020

У Дубенському районі створено групу для підтримки учасників АТО/ООС

До складу групи підтримки увійшли представники соціальних служб району, Держгеокадастру, відділу освіти, культури, молоді та спорту Дубенської райдержадміністрації, КНП "Районний центр ПМСД", методист з питань психологічної служби, юрист, військовий комісар, волонтери, духовенство.

З ініціативою створення такої групи до керівництва району звернувся депутат Дубенської районної ради, заступник керуючого справами виконавчого апарату Рівненської обласної ради Сергій Гаврилюк. «На одній із комісій запропонував адміністрації визначити посадову особу, яка координуватиме допомогу учасникам бойових дій, а також виділити кабінет для ветеранів», - зауважив Сергій Гаврилюк. За його словами, фахівці групи здійснюватимуть заходи з психологічної адаптації військових, бійців-добровольців, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, допомагатимуть адаптації цих людей до цивільного життя, вирішувати питання соціального захисту.

(На фото - перше засідання групи) 

Під час першого засідання групи погодили організаційні моменти роботи та представили Дорожню карту для комунікації та взаємодії з членами робочої групи. З Дорожною картою можна ознайомитися за посиланням
Так, щоб вирішити своє питання, заявник має зателефонувати координатору групи, той допомагає призначити зустріч з потрібним фахівцем: психологом, спеціалістом з вирішення земельних питань, пільг на харчування дітей у школі тощо. Секретарем та відповідальною особою за прийом звернень та взаємодію з соціальними партнерами визначили головного спеціаліста управління праці та соціального захисту населення Дубенської РДА Наталію Хіц.

Консультації проводитимуться в кабінеті у приміщенні районного будинку культури.