14-12-2023

У Денному центрі соціально-психологічної допомоги розширюють спектр послуг

Це пов’язано з тим, що через війну зросла кількість громадян, яким необхідна соціально-психологічна та первинна правова допомога. Щоб охопити якісними послугами всіх, хто звертається, у центрі створюють три підрозділи: відділення соціально-психологічної роботи з постраждалими, відділення для постраждалих осіб від домашнього насильства, також, як окремий підрозділ, працюватиме мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, що постраждали від домашнього насильства.

Відповідні зміни до структури і штатного розпису комунального закладу розглянули на засіданні постійної комісії з питань соціальної політики на соціального захисту населення під головуванням Вікторії Опанасюк.

Як пояснила директорка Денного центру Олена Бобровська, через збільшення кількості послуг виникла необхідність увести до штату посади двох психологів та двох соціальних працівників. Вони працюватимуть, зокрема, з тими, хто перебуватиме у «кризовій кімнаті». Її нещодавно відкрили на базі Денного центру. Тут під наглядом фахівців цілодобово зможуть перебувати громадяни, які рятуються від домашнього насильства.

Крім того, депутати рекомендували винести на розгляд сесії внесення змін до Положення денного центру та затвердили Програму розвитку закладу на 2024 рік. 

Депутати затвердили Програми розвитку ще кількох комунальних закладів обласної ради: "Ветеранський простір", «Рівненський обласний центр з надання соціальних послуг», «Рівненський обласний центр комплексної реабілітації» та «Острозький психоневрологічний інтернат».

Під час засідання обговорили та погодили  план роботи комісії на 2024 рік.