02-05-2023

У бібліотеці для молоді будуть проводити масштабовані заняття для підтримки психічного здоров’я

В межах ініціативи Олени Зеленської «Національна програма психічного здоров’я та психосоціальної підтримки» - «Самодопомога Плюс» у бібліотеці для молоді будуть проводити масштабовані заняття за програмою ВООЗ зі стрес-менеджменту. Перше заняття відбудеться вже сьогодні, початок о 17:00 (Київська, 18). Буде його проводити практичний психолог КП «Рівненський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики»  Тетяна Радченко.

Національна програма психічного здоров’я та психосоціальної підтримки – ініціатива першої леді Олени Зеленської, яка має на меті допомогти громадянам подолати стрес, пов'язаний із війною, та наслідки пережитих травматичних подій, запобігти розвитку психічних розладів. Розробку та впровадження програми координує Міністерство охорони здоров’я України у тісній взаємодії з українськими та іноземними фахівцями. Ініціатива реалізується за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

«Самодопомога Плюс» була розроблена ВООЗ як груповий курс, який має на меті допомогти дорослим людям, які перебувають у вкрай несприятливих умовах, навчитись управляти стресом. Було доведено, що у дорослих, які переживають стрес, «Самодопомога Плюс» запобігає виникненню психічних розладів. Цей курс є одним з науково обґрунтованих масштабованих психологічних втручань, яке може розглядатись як перший крок у ступінчастій програмі допомоги та пропонуватися поряд з іншими втручаннями та програмами.