13-03-2020

Тридцять перша сесія обласної ради відбудеться у два пленарні засідання

Сьогодні відбулося перше пленарне засідання тридцять першої сесії обласної ради. В роботі засідання взяли участь 62 з 64 депутатів.

На початку до порядку денного депутати додали 9 питань. Зокрема, «Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр міністра України, Голови Комітету з фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України щодо збереження і розвитку мікропідприємництва та спрощеної системи оподаткування», «Про стратегію розвитку Рівненської області на період до 2027 року», «Про план на 2021-2023 роки із реалізації Стратегії розвитку Рівненської області на період  до 2027 року», «Про внесення змін до Програми розвитку дорожнього господарства Рівненської області на 2019-2022 роки», «Про внесення змін до обласного бюджету Рівненської області на 2020 рік», «Про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади заступника голови Рівненської обласної ради Бучинського Олексія Андрійовича», «Про інформацію управління охорони здоров’я облдержадміністрації щодо готовності області до боротьби з коронавірусом COVID – 19», «Про звернення депутатів Рівненської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо зняття з розгляду Закону про продаж земель сільськогосподарського призначення» та «Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо забезпечення сприятливих умов для розвитку ведення малого та середнього бізнесу та в цілому економічного розвитку держави».

В ході засідання депутатський корпус розглянув 22 питання порядку денного. Робота зупинилися під час обговорення проекту документу «Про внесення змін до обласного бюджету Рівненської області на 2020 рік». Думки депутатів розійшлися. Після тривалої перерви вони так і не змогли дійди до спільного рішення. В результаті цього голова обласної ради Олександр Данильчук прийняв рішення зробити перерву  і продовжити роботу наступної середи 18 березня на другому пленарному засіданні.

«До того часу обласна рада спільно з облдержадміністрацією  мають попрацювати та дійти спільної думки, що робити з бюджетом розвитку. А також в питаннях змін до бюджету підтримати пропозиції, від яких залежить життєдіяльність наших громад, комунальних закладів, наших вчителів та лікарів. А це сотні мільйонів гривень, які поки що просто лежать і чекають на наше рішення,» - зауважив Олександр Данильчук.