09-03-2021

«Та не однаково мені…»: на Рівненщині вшановують Тараса Шевченка

Шевченкові слова сьогодні звучать звідусіль – в Україні та світі вшановують пам'ять нашого Кобзаря, від дня народження якого сьогодні виповнюється 207 років. Заходи, присвячені уродинам Тараса Григоровича, відбулися і в Рівному, де біля пам’ятника Шевченкові 9 березня пройшли урочистості з цієї нагоди.

На вшанування пам'яті Тараса Шевченка представники обласної та міської влади поклали квіти до пам’ятника Кобзареві на майдані Незалежності. У заходах взяли участь голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук та його перший заступник Сергій Свисталюк, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, міський голова Рівного Олександр Третяк. 

Шевченкові поезії та його вірші, покладені на музику, лунали у виконанні рівненських митців під час літературно-музичної композиції. Завершилоїї натхненне виконання «Заповіту» у виконанні камерного хору «Лукаш» Рівненського МБК.  

Згодом в обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбулася поетична містерія за Т. Шевченком «Та не однаково мені…».

Заходи з нагоди вшанування Кобзаря впродовж дня проходять і в інших закладах культури та освіти області. Адже Шевченко – завжди сучасний та актуальний. І навіть ті його рядки, які роками знаємо напам’ять, щоразу надихають та вражають своєю силою.