06-05-2019

Свято науки 2019: у обласному ліцеї відзначили кращих з кращих

Сьогодні у комунальному закладі «Рівненській обласний науковий ліцей-інтернат II-III ступенів» відбулося свято розуму, творчості – свято науки 2019.

На ньому відзначили кращих учнів, які продемонстрували високі здобутки в науці та їхніх наставників. Цього року у обласному ліцеї: 61 призер III етапу всеукраїнських олімпіад, 6 призерів IV етапу всеукраїнських олімпіад, 67 призерів II етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН та 3 призера III етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН, 40 призерів Всеукраїнських предметних турнірів та 5 призерів заключного етапу.

Привітати та вручити премії завітали перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, заступник керівника департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Ольга Ладюк, голова постійної комісії з питань гуманітарної політики, депутат обласної ради Алла Черній.

У своєму виступі Сергій Свисталюк висловив вдячність вчителям, які дають високий рівень знань для учнів ліцею, а також учням, які мають можливість та бажання отримувати ці знання.

«Неодноразово повторював, що наш обласний ліцей є елітним навчальним закладом не тільки нашої області, а й всієї України. В минулому році за результатами ЗНО ви ввійшли в топ-100 найкращих навчальних закладів, бажаю, щоб в цьому році ви покращили результат і увійшли в топ-50, а той в топ-10.», - сказав він.

Директор закладу, заслужений вчитель України, Наталія Сосюк звернулася до всіх учнів, батьків та вчителів і наголосила, що свято знань – це свято кожного, адже знання - як небеса і небеса – належать всім.

«Дорогі мої, ми повинні усвідомити, що держава наша – це я, це ти, це він. І тоді, ми будемо нескореною нацією, ми переможемо будь-якого ворога, ми виграємо будь-яку битву. А наша битва – це знання, це наука, це той успіх, за який сьогодні гордяться не тільки ваші батьки чи заклад, а й небо і ті ангели, які створили умови, аби ми вчилися мирно і спокійно.» - наголосила вона.