13-12-2019

Сучасний інтернет-ресурс для незрячих та слабозорих презентують в обласній науковій бібліотеці

На презентацію сайту «Аудіобібліотека» 17 грудня об 11:00 запрошує Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека. Партнером в реалізації проекту зі створення нового інтернет-ресурсу є відокремлений підрозділ Всеукраїнської громадської організації людей з вадами зору «Генерація успішної дії».

 

Під час презентації представлять нові інклюзивні ресурси: сайт «Аудіобібліотека», адаптований для осіб з порушеннями зору. На ньому розміщені аудіокниги - твори авторів Рівненщини, підручники, книги в DAISY-форматі. Крім того, ресурс наповнений аудіоекскурсіями середмістям Рівного, аудіоподкастами та озвученою версією випусків інформаційного бюлетеня для людей з інвалідністю Інва.net.

Технічними налаштуваннями сайту передбачено зміну кольорів, розміру шрифту, зменшення чи збільшення міжрядкових інтервалів. Сайт підтримується  відповідними звуковими програмами.

Крім того, відбудеться презентація студії звукозапису, яка створена в рамках міжнародного проекту «Глобальний грант 1866739 Початкова освіта, грамотність та соціалізація незрячих та слабозорих людей у м. Рівне». Проект відбувся завдяки фінансовій підтримці Ротарі Клубів міста Рівне,міста Елістон (Канада), The Rotary Foundation та урядом Канади.

Також присутні ознайомляться з новим  «Інва.net» № 34 для людей з інвалідністю з коментарем законодавства, рекомендаціями лікарів, розповідями про життя людей, які мають інвалідність, їх творчими доробками.

Демонструватиметься колекція аудіокниг, які записані у форматі DAISY та інших, що доступні для людей з вадами зору.