27-09-2024

Студентам - про ментальне здоров’я

- Частіше питайте у себе "Ти як?" і задавайте це питання рідним та друзям, - таку пораду студентам дав голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, відкриваючи  зустріч, присвячену питанням ментального здоров’я.

День спільнодії «Ментальне здоров’я в університетах - дбаємо про стійкість студентів» відбувся в Національному університеті водного господарства та природокористування. Захід об’єднав викладачів та молодих людей з 5 рівненських вишів, які навчаються за спеціальностями психологія, фізична реабілітація, соціальна робота, педагогіка та медицина.

- Цей захід ми організували, маючи дві мети. Перша - детальніше розповісти нашій молоді про поняття ментального здоров’я і про те, наскільки важливо про нього дбати. По-друге, оскільки ми зібрали майбутніх психологів, реабілітологів та соціальних працівників, то вирішили розповісти їм, в яких професійних сферах вони зможуть застосувати ці знання в майбутньому, - пояснила регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» Олена Бобровська, яка також очолює комунальний заклад «Денний центр соціально-психологічної допомоги» Рівненської обласної ради.

На думку голови РОР Андрія Карауша, коли ми говоримо про ментальне здоров’я молоді, то маємо розуміти, що це не лише психологічна стійкість до подій, пов’язаних з війною, не лише вміння емоційно відновлюватися після тривог та важких новин. Це також вміння відрізняти добре і погане в тому, що нам пропонує інтернет, соціальні мережі та інші джерела інформації. Та уникати їх негативного впливу.

За допомогою спеціальних технік, таких як «Дихання по долонці», "Камінь, вода, хмара" та інших учасники заходу дізналися про способи відновлення внутрішньої рівноваги.