01-03-2022

Спочатку перемога - потім декларування

До перемоги над рашистськими загарбниками декларанти не повинні втрачати час на заповнення та подання декларації – це офіційна позиція Національного агентства з питань запобігання корупції. Ця позиція стосується і подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані.

Натомість, наголошують в НАЗК, посадовці мають докладати всіх можливих зусиль, спрямованих на захист власної свободи, миру в Європі та світі, оборону Української держави.

Позицію Нацагентства пояснила консультант з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого апарату Рівненської обласної ради. Марія Хоронжак зауважила, що ці зміни стосуються передусім тих, хто в силу обставин воєнного стану не можуть фізично подати декларацію. Решта ж повинні керуватися Законом України “Про запобігання корупції” і, за можливості, зробити це у відведені законодавством строки, тобто до 1 квітня 2022 року(останній день подання – 31 березня).

Це ж стосується і подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, яке закон вимагає подати до НАЗК у 10-денний строк з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку.

У той же час, як зазначають в НАЗК, після закінчення війни Нацагентство звернеться до Верховної Ради України з проханням перенести кінцевий строк подання декларації за 2021 рік та повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.

Деталі: https://bit.ly/do_peremohy