10-05-2022

Спецавтомобілі швидкої невдовзі попрямують на Схід України, щоб перевозити важкохворих

Шість автомобілів екстреної медичної допомоги надійшли на Рівненщину завдяки іноземним меценатам. Благодійна спільнота іудеїв (США) разом з БФ «Надачна чесько-українська солідарність» вже не вперше закуповують в Польщі та Чехії «швидкі», щоб передати для потреб східних регіонів України, які сьогодні потерпають від ударів рашистів. Попередні партії автомобілів уже використовують волонтери Запорізької та Дніпропетровської областей.

- Це вже четверта партія такої благодійної допомоги. Першу колону спецавтомобілів ми відправили у Кривий Ріг. Після того, як в нас, на Рівненщині, їх розмитнили, провели всі необхідні роботи на СТО, - щоб ці машини могли без проблем долати великі відстані, - розповів перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк.

Всі автомобілі вже обладнані ліжками, адже на них мають перевозити важкохворих пацієнтів.

 - Наявність в автомобілі ліжка та можливості підключити необхідне обладнання для критичних пацієнтів – це головна вимога для «швидких», які ми приганяємо з-за кордону. Адже саме таких спецавтомобілів сьогодні не вистачає в «гарячих» регіонах, - наголосив представник волонтерської спільноти Олександр Войтенко.

Уже за місцем призначення волонтери доукомплектовують їх необхідним медичним обладнанням: дифібриляторами, кисневими концентраторами тощо.

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, з Рівненщини до східних регіонів поїхали 16 спецавтомобілів. Найближчим часом область очікує ще 10 «швидких», які рівненські волонтери так само підготують і відправлять туди, де вони сьогодні першочергово необхідні.