11-12-2020

Сьогодні відбулися засідання шести постійних комісій обласної ради

10-11 грудня новообрані депутати Рівненської обласної ради восьмого скликання вперше працювали в постійних комісіях. Вони розглядали питання порядку денного сесії, друге пленарне засідання якої відбудеться 15 грудня.

Напередодні свої засідання провели члени постійних комісій з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова – Юрій Білик), з питань гуманітарної політики (заступниця голови  - Оксана Лозова), з питань будівництва та розвитку інфраструктури (голова – Василь Яніцький).

Сьогодні ж засідали депутати шести постійних комісій обласної ради.

Перше засідання провели депутати постійних комісій з питань Регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією (секретар комісії – Катерина Самардак), з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи (голова комісії – Юрій Кузнюк).  

Потому спільно працювали депутати одразу трьох постійних комісій: з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей (голова комісії – Вікторія Опанасюк), з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції (голова комісії – Олександр Дехтярчук), з економічних питань та комунальної власності (голова комісії  - Андрій Пехотін).

Також відбулося засідання постійної комісії  з питань бюджету, фінансів та податків під головуванням Ігоря Ясенюка.

В роботі комісій взяли участь голова ради Сергій Кондрачук та його заступник Олексій Бучинський.

Серед питань, які комісії рекомендували винести на розгляд сесії, є питання про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік, про звіт голови обласної державної адміністрації щодо стану виконання делегованих повноважень. Депутати планують затвердити кілька обласних програм та вирішити кадрові питання.

Є у порядку денному кілька звернень до вищого керівництва держави. Зокрема, щодо надання (відновлення) статусу юридичної особи Костопільській філії ДП «Укрветсанзавод», що знаходиться в селі Лісопіль, Костопільського району.

Загалом на засіданнях постійних комісій депутати розглянули понад 30 питань, більшість з яких рекомендували винести на розгляд сесії.

До узгодження порядку денного депутати повернуться вже в понеділок, 14 грудня, під час засідання Президії обласної ради, до складу якої входять голови усіх постійних комісій, голови фракцій та керівництво ради.