23-08-2020

Сьогодні українці відзначають День державного прапора

У переддень свята Незалежності ми вшановуємо один із символів державності – національний прапор України.

23 серпня на головному майдані Рівного зібралися керівники міста та області, представники товариства «Просвіта», засновники Народного Руху України на Рівненщині, представники оперативного командування «Захід», керівники силових структур і небайдужі рівняни. Звучали слова вітання з визначними для країни днями. Присутні віддали шану патріотам, які під синьо-жовтим прапором боролися та продовжують боронити незалежність України.

З вітальним словом до рівнян та жителів Рівненщини звернулися голова  обласної ради Олександр Данильчук та голова облдержадміністрації Віталій Коваль.

«Коли ми дивимося, як вільно розвивається наш синьо-жовтий прапор, то повинні передовсім подякувати за це тим патріотам, завдяки яким наша країна 29 років тому здобула свою незалежність. Сьогодні з нами тут присутні люди, які першими підіймали національний прапор над нашим містом, над нашою Рівненщиною! Здоров’я та многая літа вам, шановні! А нашій країні  - миру та процвітання!» - наголосив Олександр Данильчук.

Разом з головою облдержадміністрації з нагоди Дня незалежності вони вручили високі державні нагороди представникам громади області.

До підняття державного прапора долучилися військові почесної варти, ровесник незалежності України, учасник бойових дій 2014-2015 років Віктор Федорченко, артисти Рівненської обласної філармонії.

З патріотичною промовою до присутніх звернувся і народний депутат України другого скликання, один з фундаторів Народного Руху України на Рівненщині Роман Омельчук.