04-04-2024

Сьогодні рівняни попрощалися з легендою баскетболу Сергієм Шемосюком

Серце відомого тренера, багаторічного керівника обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву (цей заклад він очолював з 2007 до 2022 року) зупинилося 2 квітня. Раптово і несподівано для всіх…

16 квітня Сергію Степановичу виповнилося б 68.

«Батько рівненського баскетболу» - саме так називали цю легендарну людину. Тренер-викладач вищої категорії, заслужений працівник фізичної культури і спорту України. Засновник та багаторічний старший тренер головної баскетбольної команди Рівненщини БК-93 Пульсар.

Вшанувати пам’ять Сергія Степановича Шемосюка сьогодні зібралися рідні, друзі, сотні вихованців, представники влади та шанувальники баскетболу. Прощання відбулося в приміщенні ОСДЮШОР, вихованцям якого він віддав значну частину свого професійного життя.  

«Сергій Степанович відійшов… Але залишив баскетболу Рівненщини незмірну спадщину. Його щоденна робота, відданість та любов до гри назавжди залишаться прикладом для молодих спортсменів і тренерів. Сергій Шемосюк  першим в Україні переклав на державну мову правила змагань та розробив декілька методичних посібників з баскетболу. Велика вдячність і вічна пам’ять, Сергію Степановичу…» - зазначив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

Церемонія поховання Сергія Шемосюка відбулася на кладовищі «Нове» у Рівному.