06-06-2023

6 червня - День журналіста

"Сьогодні – День журналіста України. Професійне свято всіх медійників відзначаємо щорічно 6 червня, починаючи від 1994 року.

Війна внесла свої корективи в роботу українських ЗМІ. Наші журналісти навчилися працювати під обстрілами, не припиняють роботу під час повітряних тривог, повідомляють новини, навіть перебуваючи на окупованих територіях. А кадри, відзняті нашими медіа та зібрана ними інформація, допомагає спеціальним службам розслідувати воєнні злочини росії проти України. І це – наш потужний інформаційний фронт, який допомагає наближати перемогу!

На жаль, росія, яка вже давно – поза межами закону, вбиває й тих, хто розповідає світові правду про її жахливі злочини. За даними Комітету захисту журналістів, у 2022 році - від початку повномасштабного вторгнення в Україну, рашисти вбили щонайменше 15 журналістів. 13 із них загинули саме під час виконання своїх професійних обов’язків. Вічна пам’ять!

І це вкотре підтверджує той факт, що ми маємо справу з державою-вбивцею, державою-злочинцем, яка ігнорує не лише українське та міжнародне право, а й порушує всі закони людяності!

Дякую кожному та кожній, хто міцно тримає український інформаційний фронт, хто не злякався, залишився вірний професії, хто щодня і щохвилини інформує світ про сьогоднішню Україну, яка бореться з усесвітнім злом, захищаючи демократичні цінності та відстоюючи своє право на свободу!"

Голова Рівненської обласної ради Андрій КАРАУШ