30-07-2024

Соцпрацівники з різних громад Рівненщини говорили про гострі питання підтримки ветеранів та їх родин

Майже 80 фахівців сфери соціального захисту взяли участь в онлайн-тренінгу, який організував Обласний центр соціальних служб. Теми, які обговорювали, пов'язані з питаннями загиблих чи померлих воїнами, ветеранами, їхніми родинами, рідними військовополонених та зниклих безвісти.

За словами Ольги Яковлєвої, директорки комунального закладу обласної ради "Ветеранський простір", яка взяла участь у тренінгу, під час заходу озвучили найгостріші питання, які турбують громади сьогодні.

Йшлося, зокрема, про те, як коректно поводитися, коли боєць помер у тилу після хвороби чи поранень, а не загинув на фронті, як правильно вшановувати пам'ять про нього?

Актуальним залишається питання взаємодії усіх суб'єктів надання соціальних послуг, щоб викорінити принцип "моя хата скраю", який, на жаль, подекуди ще існує.

Учасники тренінгу говорили і про різні аспекти законодавства, психологічну роботу з родинами не лише загиблих, а й інших категорій військових, де шукати ресурси на реалізацію соціальних ініціатив.

Загостирилися також питання реабілітації та оздоровлення захисників і захисниць. Зокрема, де саме таку допомогу можна отримати і як це організувати.

- Очевидно, що виклики, з якими ми стикаємось, – багато в чому непрості. І їх щоразу стає більше. Це чутливі процеси, які оголила війна. Саме тому про це важливо говорити. Комунікуючи, ми швидше знайдемо шляхи вирішення конкретної проблеми, - зауважив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш на своєму Telegram.