17-07-2024

Смартфон з нуля: в бібліотеці на Лебединці вчать старших людей користуватися гаджетами

Таку послугу в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці запровадили два роки тому. Цільова аудиторія - слухачі віком 60-70 років. Однак серед учнів трапляються і старші. Одній із жінок, яка захотіла опанувати смартфон, виповнилося 90.

Зазвичай, як розповіли у бібліотеці, п’яти занять вистачає, щоб допомогти користувачу поважного віку розібратися з основними функціями смартфона. А саме: навчитися правилам фото- та відеозйомки, користуватися соціальними мережами, послугами онлайн банкінгу, наприклад, щоб сплачувати комунальні послуги, не виходячи з дому, а також - спілкуватися в месенджерах.

Серед слухачів курсу «Смартфон з нуля» є й переселенці. Окрему групу з окремим тренером складають люди з порушенням зору. Також за бажанням можна пройти курси комп'ютерної грамотності.

Зауважимо, що для користувачів книгозбірні такі послуги є безкоштовними. Записатися можна за телефоном або Viber: 066 210 88 69, або ж безпосередньо у навчально-тренінговому центрі бібліотеки. Він розташований на 2-му поверсі будівлі книгозбірні, що на вул.Олександра Борисенка, 6 (район Лебединки).