04-04-2024

Служба судової охорони відзначає 5-річчя

4 квітня 2019 року Вища рада правосуддя затвердила Положення про Службу судової охорони. Відтак розпочався процес створення цього державного органу, який виконує правоохоронні функції.

Служба складається з центрального органу управління й територіальних підрозділів.

У Територіальному управлінні ССО в Рівненській області сьогодні працює 154 співробітники. Тут діють підрозділи охорони, підрозділ особистої безпеки суддів, взвод швидкого реагування, відділ оперативно-чергової служби та інші.

На Рівненщині співробітники ТУ ССО охороняють 24 судові установи:

забезпечують громадський порядок в судах, охороняють приміщення органів та установ системи правосуддя, забезпечують особисту безпеку суддів, членів їхніх сімей, працівників суду, а також відповідають за безпеку учасників судового процесу.

З історії: першим органом правосуддя, який працівники ТУ СОО взяли на Рівненщині під охорону, був Рівненський апеляційний суд. Це відбулося в листопаді 2019 року. До серпня 2021-го працівники теруправління вже несли службу у всіх судових установах Рівненщини.

17 грудня 2021 року Колегія Служби судової охорони визнала ТУ ССО у Рівненській області кращим терпідрозділом.

З нагоди 5-ї річниці створення колектив теруправління привітали керівники області, судових установ та силових структур.

Від Рівненської обласної ради вітання висловив заступник голови Сергій Свисталюк. За сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди 5-ї річниці від дня утворення Служби судової охорони, він вручив високі нагороди працівникам теруправління.

Почесною грамотою та пам’ятним знаком РОР нагороджено старшого сержанта Служби судової охорони, контролера І категорії відділення швидкого реагування взводу швидкого реагування ТУ ССО у Рівненській області Анатолія Войтовича.

Подяку Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк вручив старшому сержанту Служби судової охорони, контролеру І категорії 2 відділення 3 взводу охорони 1 підрозділу охорони ТУ ССО у Рівненській області Олександру Костюку.