18-06-2024

Скільком військовослужбовцям зробили безкоштовне зубопротезування

Місяць тому комунальне підприємство обласної ради "Рівненська обласна стоматологічна поліклініка" уклала контракт з НСЗУ щодо зубопротезування  наших захисників коштом Національної служби здоров'я України.

Йдеться про учасників бойових дій, деякі категорії військовослужбовців й тих, хто через війну отримали інвалідність.

Як розповіла директорка стоматполіклініки Валентина Сухляк, за цей час таку послугу вони надали для восьми військових з Рівненщини.

 

"Попит – великий, є звернення і від воїнів з інших регіонів. Певною проблемою стає час, який мають витратити захисники на цю процедуру, оптимально, щоб це було чотири тижні. Не у всіх виходить, тому протезування часто відкладається", — розповіла керівниця стоматполіклініки. 

У розрізі України послуга зубопротезування військовослужбовців – це пілотний проєкт, який триватиме до кінця 2024 року і за цей час хочуть побачити його плюси або ж недоліки. На одного пацієнта держава витрачатиме 14 984 гривні. В цей пакет входять консультація, рентген, знеболення, виготовлення і встановлення зубних протезів.

У той же час, послуги з лікування та підготовки до зубопротезування до пакету не входять. Наразі медики чекають, що НСЗУ внесе відповідні зміни у пакет послуг, аби і ці роботи можна було також проводити за кошт держави.