13-09-2023

Ситуація з ремонтом мосту через річку Случ у Сарнах зацікавила депутатів обласної ради

За рекомендацією постійної комісії з питань будівництва, розвитку інфраструктури та місцевого самоврядування (голова комісії – Василь Яніцький) на найближчій сесії депутати планують заслухати інформацію в.о. начальника Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Рівненській області. Йдеться про ситуацію, яка склалася з проведенням ремонтних робіт мосту через р. Случ біля м. Сарни на км 302+974 автомобільної дороги загального користування державного значення М-07 Київ-Ковель-Ягодин.

Дане питання до порядку денного комісії внесли додатково – через значний суспільний резонанс. Нагадаємо, що міст у Сарнах закрили на капітальний ремонт 1 серпня цього року через його аварійність. Для забезпечення автомобільного руху через Случ звели тимчасову переправу, яка була відкрита у визначені години.

Крім того, був визначений альтернативний об’їзд через інші населені пункти, зокрема, дорогами Т-18-11 (протяжність 64,5) і Н-25 (протяжністю 38 км).

Однак на сьогодні тимчасова монтажна переправа в належному режимі не працює. Через що зросла суспільна напруга серед місцевих жителів – констатували під час обговорення депутати.

Під час засідання постійної комісії депутати розглянули ще шість питань, більшість з яких стосувалися діяльності комунального підприємства «Рівнеоблводоканал». Зокрема, щодо прийняття в обласну комунальну власність новозбудованих мереж: зовнішнього водопостачання та зовнішньої каналізації кварталу житлової та громадської забудови в районі вулиці Чорновола у Рівному, а також мереж зовнішнього водопостачання від вулиці Київської у Рівному до масиву «Криниченька».