20-12-2018

Шкільний автобус, нова дорога та в недалекій перспективі і нова школа – такі подарунки отримали учні села Цепцевичі

Напередодні у селі Цепцевичі було справжнє свято: тут урочисто вручили новенький шкільний автобус. В актовій залі школи зібралися чи не всі учні, вчителі та батьки. Адже автобус – це не єдиний привід порадіти. Цього року за безпосереднього сприяння голови обласної ради Олександра Данильчука почали будувати дорогу Яринівка-Цепцевичі та, що найголовніше – стартувало довгоочікуване будівництво нової школи.

DSC_0405.JPG

Це вже третій за останні кілька місяців візит Олександра Данильчука до Цепцевич. Першого разу голова ради побував у селі ще влітку, де на прохання директора Цепцевицької ЗОШ та депутата облради Людмили Мариніної зустрівся із батьками учнів та вчителями. Люди в розпачі скаржилися на ситуацію з будівництвом нової школи, яке зупинилося, щойно розпочавшись. І погрожували 1 вересня не пустити дітей на навчання, якщо ситуація не зміниться.

DSC_0415.JPG

Нагадаємо, сьогодні у Цепцевицькій ЗОШ навчається понад 700 дітей. Лише до першого класу цьогоріч прийшли більше сотні малюків. Заклад переповнений, школярі навчаються у кілька змін. Батьки занепокоєні, що діти пізно повертаються зі школи. Тож тут на нову школу дуже чекають.

DSC_0393.JPG

«Наступного року ми обов’язково продовжимо будувати вашу нову школу. Усі необхідні процедури ми вже пройшли і навіть почали підготовчі роботи, - повідомив Олександр Данильчук. Крім того, голова ради привітав цепцевицьку громаду з завершенням будівництва ділянки дороги Яринівка-Цепцевичі та взяв участь у врученні нового шкільного автобуса.

DSC_0380.JPG

Як розповіла Людмила Мариніна – це другий шкільний автобус, якого у школі також дуже чакали. Адже учнів на навчання довозять ще із тьох довколишніх сіл. Загалом же це 29-й автобус, який на умовах співфінансування за відповідною обласною програмою отримали школи Рівненщини.

DSC_0385.JPG