16-07-2024

Ще дві мобільні аптеки незабаром запрацюють на Рівненщині

Голова обласної ради Андрій Карауш у своєму телеграм-каналі повідомив про те, що в області планують запустити дві нові мобільні аптеки. Вони курсуватимуть у Зарічненській та Радивилівській територіальних громадах.

- Наприкінці червня на сесії обласної ради було ухвалено рішення передати два автомобілі екстреної медичної допомоги у громади Зарічного та Радивилова. Ці автомобілі мають бути переобладнані в мобільні аптеки, щоб забезпечити жителів віддалених сіл медикаментами, де інші аптеки відсутні, - зауважив голова РОР.

Голова Зарічненської громади Богдан Квачук розповів, що машину переобладнають до кінця літа. Обслуговуватиме вона 31 населений пункт. Нещодавно, там мобільну аптеку запровадила приватна мережа, але через велику територію та стан доріг одного автомобіля недостатньо, тому друге авто з ліками буде значною допомогою.

Голова Радивилівської громади Микола Карапетян також повідомив, що планують завершити підготовку мобільної аптеки до кінця літа. Автомобіль обслуговуватиме 21 село.

Метою цих нововведень є покращення доступу до медикаментів для жителів віддалених сільських районів Рівненщини.