10-11-2023

Чотири медпідприємства Рівненщини створюють відділи інфекційного контролю

Такі підрозділи працюватимуть у Корецькій обласній лікарні відновного лікування, Обласній психіатричній лікарні с.Орлівка, Рівненському обласному перинатальному центрі та в Рівненському обласному центрі служби крові.

Про це стало відомо на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства Рівненської обласної ради.

Як пояснив голова комісії Юрій Білик, такі окремі підрозділи повинні бути в усіх медичних підприємствах, відповідно до вимог Міністерства охорони здоров’я України. Більшість обласних підприємств медицини цю вимогу вже виконали. 

Головна функція, яка на них покладена, - це  контроль та профілактика поширення інфекційних хвороб у закладі охорони здоров’я, контроль за санітарно-епідемічними умовами роботи медперсоналу та умовами перебування пацієнтів, епідеміологічний нагляд та ведення обліку інфекційних хвороб в лікувальному закладі, адміністрування антимікробних препаратів, аудит відповідності призначення таких препаратів тощо.

Крім того, на засіданні комісії, депутати розглянули та погодили звіти про виконання фінансових планів за ІІІ квартал 2023 року для 18 комунальних підприємств галузі медицини.

Також погодили Програму розвитку Рівненської медичної академії на 2024 рік.