06-03-2024

Ще 500 млн грн з держбюджету: на Рівненщині триває будівництво нового корпусу госпіталю

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» Рівненської обласної ради отримав 500 млн грн для продовження будівництва нового лікувально-діагностичного корпусу. Відповідну постанову ухвалив Кабінет Міністрів України. Кошти надійдуть з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії

Нагадаємо, що загальна вартість об’єкту складає 1,3 млрд грн, 100 млн кабмін виділив торік.

Нова будівля матиме 4 поверхи. На першому розмістять приймально-діагностичне та лабораторне відділення, на другому - відділення інтенсивної терапії, стаціонар, приміщення для працівників та перехід до наявного корпусу госпіталю. На третьому поверсі розташують відділення інтенсивної терапії, приміщення для персоналу та операційний блок на три операційні зали, на четвертому – працюватиме адміністрація та облаштують п’ять залів для реабілітації.

Для оперативного транспортування поранених військових та людей, які отримали травми, на будівлі облаштують вертолітний майданчик.

У Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни працює один із найбільших в Україні реабілітаційних центрів для поранених бійців. Тут виходжують військових після важких черепно-мозкових та спінальних травм. В госпіталі ще з першого року повномасштабного вторгнення працює інтернаціональна команда реабілітологів від ВООЗ, які спільно з нашими фахівцями застосовують найсучасніші та найдієвіші методики реабілітації.

У госпіталі лікуються бійці з усієї України, тож потреба в розширені назріла давно. Новий корпус дозволить збільшити кількість ліжко-місць на 100 одиниць та дасть можливість одночасно надавати більше якісних послуг з лікування та реабілітації Захисників і Захисниць.

Здати об’єкт в експлуатацію планують 2025 року.