29-07-2024

Ще 30 водіїв обласної «екстренки» стали медичними техніками

Днями чергова група водіїв Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф завершила навчання за професією «Екстрений медичний технік».

Як розповіли в комунальному підприємстві РОР, теоретичні та практичні знання водії центру здобували упродовж трьох місяців. Теорію вивчали онлайн з допомогою викладачів Чернівецького медичного фахового коледжу. А практичну частину проходили з інструкторами Навчального центру обласної «екстренки». У підсумку навчання дипломи екстрених медичних техніків отримали 30 водіїв.

Зауважимо, що це вже друга група кермувальників «швидких», які отримали такий фах. Перший випуск відбувся у квітні. Тоді відповідне навчання завершили також 30 водіїв обласної «екстренки».

Як зауважив директор Рівненської обласного центру ЕМД та МК Андрій Бортнік, екстрений медичний технік - це важлива складова виїзної бригади. Він не лише транспортує медиків до хворого і пацієнта до медичного закладу, а й допомагає бригаді проводити реанімаційні заходи, працює зі спецобладнанням, бере участь у медичному сортуванні тощо.