20-11-2023

Ще 10 громад Рівненщини отримали своїх поліцейських офіцерів

Їм сьогодні урочисто вручили ключі від службових авто та помпові рушниці.  Правоохоронців та керівників громад з подією привітали голова облради Андрій Карауш, начальник ОВА Віталій Коваль та тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП в Рівненській області полковник поліції Віктор Шанський.

Наразі в 64 громадах області несуть службу 108 поліцейських офіцерів, 107 із них забезпечені службовими авто Renault Duster, створено 92 поліцейські станції.

- Рівненщина - одна із областей, яка з 2019 року успішно впроваджує безпекових проєкт "Поліцейський офіцер громади". Зокрема, в Дубенському районі він реалізований повністю, і в кожній з 19 ТГ є свій поліцейський офіцер. Процес забезпечення такими фахівцями в області триває. Важливо, що спільно з громадами для правоохоронців створюємо належні умови для роботи: це офіси, службові авто, - зауважив голова РОР Андрій Карауш.

Сертифікати учасників безпекового проєкту вручили і головам 10 тергромад, де від сьогодні працюватимуть поліцейські офіцери. Це Бабинська, Бугринська, Великомежиріцька, Гощанська, Головинська, Деражненська, Корецька, Малинська, Рівненська та Соснівська ТГ.

В найближчих планах - реалізувати проєкт на території Сарненського та Вараського районів, які межують з білоруссю.

Щоб повністю покрити область, ГУНП спільно з обласною владою й тергромадами планують створити ще 19 поліцейських станцій, де працюватимуть 94 офіцери громади.