20-08-2020

Серпневі педагогічні студії цього року відбулися в режимі онлайн

На базі КЗ «Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Рівненської обласної ради відбулися щорічні Серпневі педагогічні студії. В режимі онлайн педагоги з різних куточків області спілкувалися на тему реалізації освітньої концепції «Нова українська школа», зокрема, в умовах карантинних обмежень. Учасниками студій стали працівники управління освіти і науки облдержадміністрації, фахівці РОІППО, спеціалісти органів управління освітою ОТГ, керівники обласних комунальних закладів освіти, методисти.

Серпневі студії відбувалися в дев`ятнадцяти секціях. Працівники інституту акцентували увагу учасників на стратегічних пріоритетах розвитку освіти регіону в умовах децентралізації, обговорили шляхи реалізації завдань Нової української школи, в основі концепції якої лежить різнобічний розвиток особистості, можливості РОІПП в умовах карантину забезпечити якісну перепідготовку вчителів.

Особливу увагу учасники студій приділили питанню, як забезпечити належний освітній процес в цей непростий для суспільства період: обговорили технології дистанційного навчання, змішаного, корпоративного та проєктного навчання, можливості застосовувати інтерактивні форми в освітньому процесі.  

З матеріалами Серпневих педагогічних студій-2020 можна ознайомитися на офіційному сайті  інституту.

Фото з Facebook-сторінки РОІППО.