31-08-2021

Сергій Кондрачук взяв участь у святі інавгурації спудеїв Острозької академії

Першокурсників Національного університету «Острозька академія» сьогодні урочисто посвятили у спудеї під час свята «Інавгурація-2021», яке відбулося у закладі. Участь в урочистостях взяв голова обласної ради Сергій Кондрачук, який, до слова, є випускником академії.

Традиційно церемонія розпочалася з привітань ректора Острозької академії Ігоря Пасічника.

- Цьогоріч ми будемо святкувати 445 років вищої освіти в Україні, а, отже, 445 років нашого закладу. Острозька академія - єдиний заклад у нашій державі, що є дворазовим номінантом Книги рекордів Гіннеса, десятиразовим номінантом Книги рекордів України. Та головне, що випускники нашого закладу займають в Україні чільні місця, - зазначив Ігор Пасічник.

Натомість Сергій Кондрачук побажав новоспеченим спудеям не боятися помилок і по-справжньому горіти тією справою, яку вони обрали.

- У житті часто доводиться робити вибір. Один з таких, найголовніших, ви вже зробили, і він правильний. Як би згодом не склалося життя, та про заклад, у якому навчалися, ви завжди відгукуватиметеся з гордістю, - зауважив голова обласної ради.

Цього дня першокурсники урочисто проголосили обіцянку спудея.

Згодом у закладі відбулися інавгураційні лекції. На лекції «Українська інтелігенція: Рух до незалежності України», яку прочитав доктор філологічних наук, професора академік НАН України, заступник голови Наглядової ради НаУОА Микола Жулинський, побував і голова обласної ради.