21-07-2021

Сергій Кондрачук відвідав Дібрівськ, що в Зарічненській громаді

Голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук з робочим візитом побував у Зарічненській територіальній громаді, що у Вараському районі. Зокрема, у селі Дібрівськ. Це одне із 30 сіл, які об’єдналися в процесі децентралізації.

До Дібрівська голову ради запросила ініціативна група місцевих жителів, які не так давно були на особистому прийомі в Сергія Кондрачука, під час якого обговорили низку проблем, зокрема, щодо реконструкції місцевої школи.  

Історія навчального закладу розпочалася 1888 з невеликої сільської хати з двома  класами початкової школи. І так було до 70-х років минулого століття. Згодом побудували новий корпус і школа запрацювала як семирічка. Також поряд побудували інтернат для учнів з віддалених сіл. Однак повну освіту місцеві діти отримувати в сусідніх селах.

Сьогодні це вже загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, де навчається до півтисячі учнів. У школі створені всі умови для навчання за програмою Нової української школи, є спортивна та актова зали, комбінована майстерня, бібліотека, їдальня та стадіон.

У той же час через позитивну динаміку народжуваності виникла необхідність збільшити навчальний простір – і переобладнати вільні приміщення під нові класи. І тут вже почали ремонтні роботи. 

Тому Сергій Кондрачук разом з депутатом обласної ради Іваном Калютою, головою Зарічненської селищної ради Богданом Квачуком, місцевими депутатами та представниками села відвідали Дібрівську школу, щоб ознайомитися з роботою закладу.

Побували також на святкуванні Дня села. З цієї нагоди відзначили активних жителів громади нагородами Рівненської обласної ради.

- Рівненське Полісся – це особливі традиції, звичаї, культура та колорит. Але найцінніше – саме люди, які тут живуть! Щирі, відкриті та небайдужі! – зауважив Сергій Конрдачук, вітаючи громаду Дібрівська.