05-04-2021

Сергій Кондрачук відвідав БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне»

Голова обласної ради Сергій Кондрачук сьогодні побував в офісі Благодійної організації «Мережа 100 відсотків життя Рівне». Ця організація вже багато років здійснює психосоціальний супровід ВІЛ-позитивних осіб, хворих на туберкульоз та гепатити, а також паліативних хворих.

Практикують у  БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» й інші види діяльності, серед яких – надання консультації правозахисника, менторський супровід громадських організацій та ін. Частину підопічних організації забезпечують соціальним супроводом, надаючи гуманітарну допомогу. Ще частина отримує медикаменти.

Важливою частиною діяльності організації є робота із законодавством, а також написання проєктів з метою забезпечення покращення послуг для цільової аудиторії.

Як розповіли працівники організації, торік супроводом охоплено близько 350 хворих на туберкульоз, близько 500 ВІЛ-позитивних осіб та людей з їхнього оточення.  З огляду на специфічність контингенту, з яким працюють фахівці організації, у процесі їхньої діяльності виникає чимало питань, як то особливості роботи з засудженими та тими, хто звільняється з місць позбавлення волі. Та загалом  благодійна організація виконує дуже важливий пласт роботи, контактуючи з тими, хто дуже потребує допомоги та підтримки.