12-10-2021

Сергій Кондрачук: «Рівень довіри до армії є одним з найвищих»

Напередодні Дня захисників і захисниць України в оперативному командуванні «Захід» відбулися урочистості з нагоди свята. У заході взяв участь і голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук.

Традиційно на початку заходу до пам’ятного знака героям, які загинули за свободу і незалежність Батьківщини, учасники урочистостей поклали квіти. Згодом полеглих бійців вшанували Хвилиною мовчання. А потому керівники оперативного командування «Захід», області та міста привітали бійців зі святом.

Вітаючи бійців, Сергій Кондрачук наголосив на тому, що рівень довіри народу до армії нині є одним за найвищих. Адже мужність та сила військових дають впевненість у надійному захисті. 

- Останнім часом знову набуває актуальності питання вступу України до НАТО, і подекуди звучать тези про те, що ми ще до цього не готові. Так, можливо, до цього не готова влада, можливо, у нас ще не достатньо ресурсів. Проте я чітко впевнений, що наші військові до цього кроку готові цілковито, а  їхні навички та вміння не поступаються навичкам та вмінням колег з країн НАТО. І українські захисники та захисниці неодноразово це доводили, коли ризикували своїм життям і здоров’ям, захищаючи незалежність нашої країни, - зазначив Сергій Кондрачук.

За особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності України, зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди Дня захисників і захисниць України Сергій Кондрачук вручив військовим ОК «Захід»  Почесні грамоти та пам’ятні знаки обласної ради.

Нагороди отримали: майор, офіцер відділу планування та управління зв’язку та інформаційних систем штабу управління оперативного командування «Захід» Дмитро Тихонов; майор, офіцер відділу планування застосування військ управління планування застосування військ штабу управління оперативного командування «Захід» Антон Маліновський; підполковник, головний спеціаліст відділу морально-психологічного забезпечення військової частини А0796 Роман Вархола; капітан, командир роти охорони військової частини А4240 Сергій Субіцький; майор, заступник командира радіорелейного батальйону з морально-психологічного забезпечення військової частини А1671 Костянтин Булгаков.