12-02-2021

Сергій Кондрачук привітав переможців обласного туру конкурсу «Учитель року-2021»

Сьогодні відбулося нагородження фіналістів обласного туру щорічного конкурсу «Учитель року». Кращих з кращих педагогів Рівненщини привітали керівники області – голова обласної ради Сергій Кондрачук, голова облдержадміністрації Віталій Коваль, його перший заступник Сергій Подолін та депутатка обласної ради, директорка Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Черній.

 

На фінальному етапі четвірку переможців визначали з-поміж 28 кращих педагогів Рівненщини. Саме вони представлятимуть область на всеукраїнському рівні і боротимуться за перше місце в різних номінаціях.

Так, в номінації «Керівник закладу освіти» за результатами фахових конкурсних змагань переміг директор опорного закладу Прислуцький ліцей Березнівської міської ради Сергій Минюк.

У номінації «Математика» перемогла вчитель Білокриницького ліцею Білокриницької сільської ради Марина Козачук.

У номінації «Українська мова та література» найкращий результат продемонструвала педагог Клеванського ліцею №2 Клеванської селищної ради Вікторія Середа.

А в номінації «Трудове навчання» переміг вчитель Дубровицького НВК «Ліцей-школа» Дубровицької міської ради Сергій Берестень.

Вітаючи переможців обласного туру конкурсу «Учитель року-2021», голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук подякував педагогам за відданість професії і побажав перемоги на всеукраїнському етапі конкурсу.

 - Вчитель – професія непроста і потребує постійного вдосконалення. Адже сучасний світ - це нові вимоги та нові виклики. Тож бажаю вам ніколи не відчувати професійного вигорання, навпаки – фахово рости та розвиватися! – зазначив Сергій Кондрачук.

Цьогоріч через карантинні обмеження «Учитель року» вперше проходив в режимі онлайн. На участь у конкурсі зареєструвалися загалом 80 педагогів. В першому турі змагалися 67 вчителів.

Кожен з переможців обласного етапу конкурсу отримає фінансове заохочення в розмірі двох посадових окладів вчителя вищої категорії, а це в межах 15 тис.грн. Ці кошти закладені в Обласній програмі розвитку освіти.

Крім того, цього року переможці обласного етапу вперше отримали спеціальні відзнаки, які нагадуватимуть їм про цю знакову у професійному житті подію.