30-03-2021

Сергій Кондрачук привітав новообраного Голову Об’єднання українців Польщі

Голова обласної ради Сергій Кондрачук привітав новообраного Голову Об’єднання українців Польщі Мирослава Скірку з нагоди його обрання на цю почесну посаду.

«Переконаний, що такий вибір  Об’єднання українців Польщі є закономірним результатом Вашої багаторічної громадської діяльності, частиною якої стала і допомога місцевому самоврядуванню Рівненської області у вивченні кращого досвіду реформи місцевого самоврядування», - зазначив у листі Сергій Кондрачук.

(Мирослав Скірка, фото з видання "Наше слово")

Голова обласної ради висловив подяку Мирославу Скірці як керівнику Програми «Study Tours to Poland» Польсько-американської фундації Свободи за надану можливість навчального візиту та наступного стажування працівників виконавчого апарату Рівненської обласної ради в органах місцевого самоврядування Республіки Польща. У межах стажування його учасники  ознайомилися з польськими напрацюваннями у сфері демократичних і ринкових реформ, розбудові правової держави, а також із досвідом «польського шляху» до членства в ЄС.

Наразі ж Мирослав Скірка запропонував працівникам місцевого самоврядування Рівненщини пройти у 2021 році онлайн навчання, аби скористатися кращим польським досвідом під час реформування місцевого самоврядування.

Натомість Сергій Кондрачук запросив новообраного Голову Об’єднання українців Польщі відвівати Рівненщину та зустрітися з керівництвом області.