07-04-2021

Сергій Кондрачук: «Обласна рада виконала свої зобов’язання»

Сьогодні голова обласної ради Сергій Кондрачук побував у КП «Рівненська обласна клінічна лікарня». Разом зі своїм першим заступником Сергієм Свисталюком та головою постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства Юрієм Біликом вони оглянули приймальне відділення, де досі триває реконструкція.

Як відомо, Рівненська обласна клінічна лікарня увійшла у перелік тих закладів, які отримали державне фінансування на реконструкцію приймальних відділень. Йдеться про десятки мільйонів гривень.

Як розповів директор КП «Рівненська обласна клінічна лікарні» Віктор Ткач, реконструйоване приймальне відділення називатиметься відділенням невідкладної медичної допомоги.

Потік хворих у відділенні ділитимуть на три групи: «червоні» - ті, у яких є загроза для життя, і які потребують невідкладної допомоги, «помаранчеві» - пацієнти хірургічного спрямування, які можуть певний час очікувати, і ті, які поступають планово – їх віднесено до «зеленої» групи.

Нині ж у відділенні тривають ремонтні роботи: оновлюють обладнання, а також очікують на  МРТ, рентген-апарат, УЗД-устаткування.

Сергій Кондрачук наголосив, що обласна рада повністю виконала свої зобов’язання щодо цього об’єкта.

«Лише цьогоріч на співфінансування реконструкції приймального відділення з обласного бюджету було спрямовано понад 6,5 млн грн коштів платників податків», - відзначив голова обласної ради.

Загалом профінансовано добудову приймального відділення, будівництво рампи для під’їзду спецавтомобілів екстреної медичної допомоги, внутрішні роботи та придбання діагностичного обладнання. Разом з тим, заплановані роботи досі не завершені.

«На початку поточного року на нараді в Офісі президента крайньою датою закінчення будівельних робіт для представників вертикалі виконавчої влади було визначено 1 квітня. І те, що роботи ще досі тривають, звісно, не тішить. Бо хотілося б, щоб жителі Рівненщини якнайшвидше почали отримувати якісну та ефективну медичну допомогу вже безпосередньо у оновленому приймальному відділенні», - зазначив Сергій Кондрачук.