24-12-2020

Сергій Кондрачук: «Незначні поправки дали змогу залишити бюджет збалансованим»

Бюджет області на 2021 рік є збалансованим, а незначні поправки, внесені напередодні під час шестигодинного засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків, дали змогу спрямувати кошти на забезпечення важливих потреб.  Про це зазначив голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук.

- Інколи мені здається, що я повернувся у 2015 рік – рік активної фази війни. Ніколи не думав, що доведеться знову говорити про вчасну виплату зарплатні, оплату енергоносіїв. Та, на жаль, сьогодні маємо саме це. Де поділися кошти, які лишала команда попереднього президента, – питання риторичне. Але наразі у бюджет розвитку було запропоновано спрямувати тільки 15 млн грн. Ми зняли кошти з низки програм, які нині є недостатньо вивченими, спрямувавши їх, серед іншого, на розвиток пластового руху, на програму "Діти Рівненщини", на зубопротезування учасників АТО/ООС - на цю статтю додали 100 тис. грн. Це незначні правки, які дали змогу залишити бюджет збалансованим, - зазначив Сергій Кондрачук.

У найближчому майбутньому депутати обласної ради мають намір провести детальний аналіз роботи кожного з 96 комунальних підприємств області, а також ретельно вивчити кожну з програм, підтриманих на сесії.

- Ми не готові виділяти кошти на такі програми як «Власний дім», відповідно до якої виділяємо кредити на будівництво на селі, а їх ніхто не повертає. Тобто виходить, що ми просто даруємо гроші. З таких програм кошти зняті і спрямовані у нерозподілений резерв, - зауважив голова Рівненської обласної ради.