15-12-2020

Сергій Кондрачук: «Депутати підтримали найважливіше рішення цієї сесії - це зміни до бюджету"

Під час ІІ пленарного засідання сесії депутати підтримали внесення змін до бюджету області на поточний рік. За це проголосували 60 обранців.

Серед ключових змін, які зафіксовані в документі, - 4,7 млн. грн. на погашення заборгованості із зарплат перед працівниками трьох комунальних підприємств.

Це обласний дитячий туберкульозний санаторій «Новостав», обласний туберкульозний санаторій м. Костопіль та обласний дитячий багатопрофільний санаторій «Козинський».

Нагадаємо, нещодавно ці підприємства були реорганізовані, а частина працівників звільнені.

Завдяки прийнятим змінам, зарплатні борги перед ними вдасться погасити вже найближчим часом.

"Це найважливіше рішення цієї сесії. Я вдячний депутатам за одностайність!" - наголосив голова обласної ради Сергій Кондрачук.

Як ми вже повідомляли, документ передбачає низку інших важливих змін, зокрема, щодо розподілу субвенцій з державного бюджету на загальну суму 148,5 млн.грн.:

11,4 млн.грн. – на забезпечення лікарськими препарати для хворих на цукровий діабет;

11,2 млн.грн. – на закупівлю лабораторного обладнання, яке допоможе в боротьбі з COVID-19;

22,3 млн.грн. – на придбання кисневих станцій;

4,6 млн.грн. – на створення центрів сучасної технічної освіти. Як пояснила директор департаменту фінансів облдержадміністрації Лідія Біляк, на ці потреби з обласного бюджету раніше були виділені 1,5 млн.грн. на умовах співфінансування.

У той же час, в найближчі тижні депутати обласної рада планують зібратися на ІІІ пленарне засідання, щоб розглянути та прийняти бюджет області на 2021 рік. Його дата залежить від того, коли Верховна Рада проголосує за бюджет держави.