06-05-2019

Що таке «безпечна праця» обговорили учасники круглого столу

У приміщенні обласної ради відбувся круглий стіл на тему "Безпечне та здорове майбутнє праці". Захід організований до Міжнародного дня охорони праці, який відзначають наприкінці квітня. Спільну роботу підсумували фахівці Управління Держпраці в Рівненській області,  Федерація профспілок та Фонд соціального страхування. Учасників круглого столу привітав перший заступник голови обласної  ради Сергій Свисталюк.

DSC_0827+.jpg

Згідно з документом, будь-яка діяльність у сфері безпеки та гігієни праці – планування, навчання, профілактичні заходи тощо – розпочинатиметься з оцінки ризиків. З уваги на досвід європейських країн, така система є результативною, адже виробничий травматизм у країнах ЄС неухильно знижується, - наголошують фахівці.

DSC_0843+.jpg

На думку першого заступника голови обласної ради Сергія Свисталюка, правильно, що до профілактичних заходів з питань безпеки праці залучають школярів та молодь. Одним з таких гарних та ефективних прикладів є конкурс малюнка на тему охорони праці, в якому щороку беруть участь вихованці комунальних закладів обласної ради. «Цього року мені особливо приємно відзначити, що серед призерів Всеукраїнського конкурсу є і моя колишня учениця, вихованка обласного наукового ліцею Анна Зайдель», - розповів Сергій Свисталюк. На його думку, безпека праці розпочинається з особистої безпеки, до якої потрібно привчати змалечку.

DSC_0871+.jpg

Гарні приклади такої профілактичної роботи демонструють в КЗ «Олександрійська спеціалізована мистецька школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Рівненської обласної ради. Відтак, як найактивніші учасники конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей», які надіслали майже півсотню робіт, вихованці закладу отримали від управління Держпраці Подяку та подарунки – мольберти. 

DSC_0849+.jpg 

Кращі працівники самого управління також не залишилися без нагород: Сергій Свисталюк вручив Подяки обласної ради.

DSC_0878+.jpg

Також в рамках круглого столу був підписаний меморандум про співпрацю між Управлінням Держпраці та Рівненським обласним об’єднанням організацій роботодавців «Роботодавці Рівненщини». 

DSC_0881+.jpg