19-06-2019

Ще одну амбулаторію сімейної медицини відкрили на Рівненщині

У селі Ремчиці на Сарненщині сьогодні урочисто відкрили нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Це один з пяти подібних закладів, які будуються в районі за державною програмою «Доступна медицина».  Голова обласної ради Олександр Данильчук разом з колегами-депутатами та керівниками району особисто привітав місцевих з довгоочікуваною подією.

DSC_0058.jpg

Нова амбулаторія обслуговуватиме більше 2 тисяч жителів сіл Ремчиці та Яринівка, половина з яких – діти до 18 років. У закладі працюватимуть кабінет сімейного лікаря, маніпуляційний, оглядовий кабінети, денний стаціонар,  лабораторія. Тут же облаштували житло для лікаря.

DSC_0052.jpg

Як розповів Ремчицький сільський голова Леонід Долід, незабаром заклад отримає власний автомобіль. Сподіваються, що до кінця року нова амбулатогрія буде включена і до програми телемедицини.

DSC_0066.jpg

Олександр Данильчук, вітаючи селян, зауважив, що відкриття нових амбулаторій за програмою «Доступна медицина» - це одна з найпозитивніших змін, які відбуваються сьогодні в контексті медичної реформи в Україні. У той же час, побажав приходити до нового закладу виключно з профілактичною метою.

DSC_0077.jpg

Окрім села Ремчиці, голова обласної ради разом з депутатом Людмилою Мариніною відвідали ФАП у сусідньому селі Тріскині. Річ у тім, що місцеві жителі дуже хочуть мати власну амбулаторію. Адже населення тут удвічі більше, ніж у Ремчицях та Яринівці, а діставатися до щойновідкритого закладу, за словами селян, незручно.

DSC_0113.jpg

Голова обласної ради пообіцяв вивчити це питання та допомогти. Тим паче, що відповідний депутатський запит Людмили Мариніної напередодні був підтриманий на сесії обласної ради.  

DSC_0126.jpg