02-09-2020

Рятувальники закликають громадян відмовитись від спалювання сухої трави та нагадують про штрафи

Співробітники ДСНС Рівненщини за допомогою квадрокоптера здійснюють аеророзвідку населених пунктів, що знаходяться поблизу обласного центру.

Усе для того, аби моніторити пожежну ситуацію.

Зокрема вчора, 1 вересня, вони здійснили вечірній моніторинг у природних екосистемах поблизу Рівного.
Пожеж сухої рослинності чи лісових насаджень біля автотрас та житлового сектору виявлено не було. А ось в окремих приватних домоволодіннях громадяни спалювали сміття на городах. 

Рятувальники закликають громадян відмовитись від спалювання сухої трави, листя та інших рослинних залишків, адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й спричинює до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

Нагадуємо, що за спалювання сухої трави, листя, очерету, стерні передбачено нові суттєві штрафи для громадян та на посадових осіб. За особливо великі завдані збитки передбачена кримінальна відповідальність.

Зокрема, за забруднення атмосферного повітря штраф 1800 - 3600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу навколо населених пунктів, вздовж залізниць каратимуть штрафами від 5400 - 9000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Розмір штрафів за порушення вимог пожежної безпеки в лісах з 90 - 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За самовільне випалювання рослинності або її залишків штрафи з 180 - 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян 

За самовільне випалювання рослинності або її залишків в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду штрафи з 360 - 1800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За інформацією пресслужби ДНСН в Рівненській області