17-06-2020

Рятувальники Рівненщини отримали пошуково-рятувальне судно

Сьогодні за участі першого заступника голови обласної ради Сергія Свисталюка та голови ОДА Віталія Коваля на базі  Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальній службі на водних об’єктах відбулася демонстрація роботи судна на повітряній подушці «Tornado F50 LONG». Плавзасіб було придбано за 380 тис. грн. - кошти з обласного бюджету.

За словами начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області Сергія Крука, придбання судна було необхідним для пошуку, порятунку людей на повенях, паводках, а також на болотистій місцевості.

Окрім того, Сергій Крук наголосив, що все спорядження, яке є в наявності – його цілком достатньо для проведення першочергових заходів порятунку.

«За кошти з обласного бюджету також в цьому році закупили 4 намети та інше оснащення. Якщо порівнювати з іншими областями, то  ми можемо похвалитися наявним спорядження», - додав начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області.

В ході заходу перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк висловив вдячність рятувальникам за їхню роботу та локалізацію лісових пожеж на території Зони відуження.

За досягнення позитивних результатів у службовій діяльності, високий професіоналізм, проявлений під час лісових пожеж в екосистемах Рівненської області на території Зони відчуження безумовного відселення він відзначив  Почесною грамотою на пам’ятним знаком обласної ради водія 13 державної пожежно-рятувальної частини 6 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Рівненській області, рядового служби цивільного захисту Василя Борща, командира відділення 7 державної пожежно-рятувальної частини 4 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Рівненській області, прапорщика служби цивільного захисту Юрія Кадишина,  водія 3 державного пожежно-рятувального поста 5 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Рівненській області, старшину служби цивільного захисту Олега Ковалика.

А також цінним подарунком обласної ради Сергій Свисталюк нагородив командира відділення 16 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Рівненській області, старшого прапорщика служби цивільного захисту Сергія Дмишука та водія 8 державної пожежно-рятувальної частини 5 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Рівненській області, старшого сержанта служби цивільного захисту Богдана Хворостецького.

На завершення рятувальники продемонстрували дії щодо порятунку людини на водному об’єкті.

 Начальник Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах Анатолій Якимчук зауважив, що 55 плавців-рятувальників підготовлено для  сезонних відомчих рятувальних постів та забезпечено готовність плавзасобів для патрулювання водойм і надання допомоги потерпілим на воді.