05-06-2020

Розпочала роботу сесія обласної ради

32-а сесія Рівненської обласної ради сьомого скликання розпочала роботу. В сесійній залі зареєструвалися 52 депутати з 64.

Зважаючи на епідеміологічну ситуацію, засідання відбувається з обмеженим доступом за участю депутатів, доповідачів та працівників виконавчого апарату ради.

Перед тим, як перейти до розгляду питань порядку денного, депутати вшанували хвилиною мовчання свого колегу, депутата шести скликань поспіль, знаного та шанованого лікаря-хірурга, завідувача хірургічного відділення Рівненської центральної районної лікарні Михайла Степановича Вервегу. Через тривалу хворобу 4 травня його серце перестало битися.

Відповідно до рішення обласної виборчої комісії,  депутатом обласної ради від ВО «Батьківщина» зареєстровано Людмилу Мулько. Після того, як голова обласної ради Олександр Данильчук вручив їй посвідчення та нагрудний знак, під оплески колег новий депутат зайняла робоче місце в сесійній залі.

Також, оплесками депутати привітали з Днем народження - 40-річчям- свого колегу, керівника фракції політичної партії «Конкретних справ» Михайла Кириллова. 

На розгляд депутатів винесено 53 питання.

За ініціативи керівника фракції ВО "Батьківщина" Миколи Кучерука, депутати доповнили порядок денний питанням щодо вшанування пам'яті депутата обласної ради шести скликань Михайла Вервеги. Проєктом рішення пропонується звернутися до Рівненської обласної державної адміністрації і клопотати нагородити Михайла Вервегу Орденом "За заслуги" ІІІ ступеня, а також звернутися до Рівненської районної ради з пропозицією присвоїти його ім'я Клеванскій центральній районній лікарні, в якій працював завідувачем хірургічного відділення.

Крім того, депутати підтримали іншу пропозицію Миколи Кучерука - доповнити порядок денний питанням щодо дострокового розірвання контракту з головним лікарем Рівненської обласної клінічної лікарні Іваном Зимою, яке відбулося 1 червня. 

Також, за ініціативи голови постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Юрія Благодиря, регламент роботи сесії депутати скоротили удвічі - аби працювати оперативніше та мінімізувати ризики під час перебування в одному приміщенні в період карантину.