07-12-2023

Робота обласних закладів освіти у 2024 році: плани та завдання

Низку важливих питань обговорили сьогодні члени постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики під головуванням Алли Черній. 

Зокрема розглянули понад 40 питань порядку денного.

Більшість з них стосувалися погодження програм розвитку освітніх закладів на 2024 рік та внесення змін до їх штатних розписів.

Враховуючи воєнний стан в країні, ключовим завданням є спроможність освітніх установ. Члени комісії наголосили на тому, що мають бути враховані всі фінансові, технічні та безпекові ризики під час планування роботи в наступному році. На першому місці - гідні умови навчання, оплати праці, безпека дітей та педагогів.

Кожен з присутніх директорів презентував діяльність свого освітнього закладу: досягнення, ініціативи, залучені кошти і їх використання. Говорили і про проблеми. Доповіли про проведену методичну, освітню, наукову та господарську роботу.  

У планах на 2024 рік для всіх обласних закладів освіти пріоритетом залишається:

-        збереження матеріально-технічної бази;

-        ремонт дахів, утеплення будівель, оновлення внутрішніх комунікацій, ремонт в навчальних кабінетах;

-        пожежна безпека;

-        цифровізація та діджиталізація навчальних процесів;

-        модернізація комп’ютерної техніки;

-        оновлення обладнання навчальних класів та інше.

Спортивні школи продовжуватимуть удосконалювати тренувальний процес, популяризувати спорт в інформаційному просторі, щоб залучити нових вихованців, пропагувати здоровий спосіб життя.

Серед напрямків, які розвиватимуть, - радіоелектроніка, мехатроніка та робототехніка.

Члени комісії наголосили і на стратегічних завданнях, над якими мають працювати керівники закладів: це активна взаємодія з територіальними громадами, залучення донорів для реалізації грантових проєктів, пошук меценатів, співпраця з неурядовими організаціями.

Під час засідання депутати також розглянули кілька питань, які стосувалися погодження навчання та цілодобового перебування в закладах освіти обласної ради дітей з інших областей: Хмельницької, Тернопільської, Вінницької та Волинської.

Крім того, погодили Стратегію розвитку Спеціальної школи м.Острог на 2023-2028 роки, оскільки в березні цього року відбулася реорганізація закладу.