31-05-2024

Рівненському шкірвендиспансеру – 80!

Саме 31 травня 1944 року у Рівному розпочав роботу обласний вендиспансер, а також 9 районних лікарняних закладів і 30 медичних пунктів такого профілю. Власне, колектив диспансеру спершу складався лише з двох лікарів та двох фельдшерів.

(Фотоколаж з Телеграм-каналу голови Рівненської обласної ради Андрія Карауша)

У непрості післявоєнні роки медикам доводилося долати різні виклики. Один із них - боротьба з особливо небезпечними для суспільства захворюваннями: венеричними, паразитарними недугами, інфекційними хворобами шкіри.

Тож цьогоріч колектив комунального підтприємства обласної ради «Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер» відзначає вже 80-річчя установи.

З поважним ювілеєм працівників диспансера привітали керівники міста та області, депутати обласної ради, друзі та партнери.

- Від імені всього депутатського корпусу вітаємо колектив нашого медичного підприємства з такою датою. 80 років – це ціла епоха та окрема сторінка історії про тисячі вилікуваних пацієнтів, вишколених професійним досвідом фахівців, нові ефективні методики лікування. Пишаємося вами та вдячні за кожного, кому ви допомогли одужати. Щиро бажаємо нових професійних досягнень та тримати високу планку нашої дерматологічної служби, - зауважив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

З нагоди ювілею колектив та окремих працівників шкірвендиспансеру нагородили високими нагородами Рівненської обласної ради та обласної державної адміністрації.

Зі свого боку, колектив підприємства в особі керівника Сергія Гордієвича зробили подарунок нашим захисникам і захисницям – подарували квадрокоптер для одного з підрозділів Збройних Сил України.