13-08-2024

Рівненський облмуздрамтеатр приймає заявки від українських та іноземних театрів на участь у міжнародному фестивалі

Міжнародний різдвяний театральний фестиваль «Скрудж Фест» - це мистецький форум, завдання якого виявити творчі здобутки на різдвяну тематику в різних видах мистецтва, а насамперед в театральній сфері. 

Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр оголосив про початок прийому заявок на участь у цьому масшатбному мистецькому дійстві, який пройде в грудні цього року у Рівному. 

До участі у фестивалі запрошують театральні колективи з України та з-за кордону, які мають у своєму репертуарі постановки за твором Чарльза Дікенса «Різдвяна пісня в прозі» або вистави, що тематично пов'язані з Різдвом.

Програма заходу включатиме святковий ярмарок на площі перед театром, лекції, майстер-класи, а головною подією стане показ найкращих різдвяних вистав.

Цьогорічна тема «СКРУДЖ ФЕСТ 2024» зосереджена на різноманітних мистецьких проявах твору «Різдвяна пісня в прозі» Чарльза Дікенса: літературі, театрі, кінематографі, живописі тощо. Організатори запрошують долучатися всіх, хто має ідеї та пропозиції на цю тему.

Заявки на участь можна подати до 15 жовтня за посиланням.

Детальніше про фестиваль - на сайті театру.