26-06-2023

Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни відвідали представники Європейського регіонального бюро ВООЗ

З 1 жовтня 2022 року на базі комунального підприємства обласної ради «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» діє проєкт з навчання лікарів-реабілітологів.

Нагадаємо, що він здійснюється за підтримки уряду Великої Британії та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Увесь цей час іноземні фахівці з Великої Британії, Австралії, Канади, Швеції, Норвегії та Італії навчають наших медиків надавати реабілітаційну допомогу пораненим бійцям. Зокрема, тим, які отримали важкі черепно-мозкові та спінальні травми.

Крім того, в рамках проєкту коштом іноземних донорів було закуплено сучасне обладнання для проведення реабілітації. Завдяки йому наші військові відновлюють навички володіння своїм тілом. Зокрема, заново вчаться ходити, тримати в руках предмети тощо.

(Фото з архіву)

Також госпіталь отримав функціональні ліжка, візки та необхідні розхідні матеріали. А восени минулого року, коли Україна переживала енергетичну кризу через терористичні атаки на об’єкти інфраструктури, ВООЗ передало для госпіталя потужний генератор.

Як розповів директор підприємства, депутат обласної ради Андрій Бурачик, під час нинішнього візиту представники Європейського регіонального бюро ВООЗ ознайомилися з роботою Центру спінальної травми, який працює на базі госпіталю, проаналізували результати роботи своїх фахівців спільно з українськими медиками. Подивилися, як використовується закуплене за їхньої підтримки обладнання. А також – як просувається хід робіт зі створення візкової майстерні, яку також облаштовують в рамках проєкту. Тут, нагадаємо, виготовлятимуть візки під індивідуальні потреби пацієнта.

Під час наступного етапу проєкту закордонні фахівці навчатимуть сучасним методам реабілітації лікарів з інших медичних центрів України , зокрема, з Києва, Дніпра та Львова. Також планується закупівля нового реабілітаційного обладнання.

Відео з ФБ-сторінки КП "Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни"

https://www.facebook.com/watch/?v=822495285644994