15-10-2020

Рівненській медакадемії – 75!

Комунальний заклад вищої освіти "Рівненська медична академія" Рівненської обласної ради цьогоріч відзначає свій ювілей – 75 років від дня створення.

Свою діяльність заклад розпочав 1945 року як Рівненська акушерська школа. За роки роботи його випускниками стали тисячі молодших спеціалістів. У закладі постійно з’являються нові актуальні спеціальності. Так, на спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» готують фахівців з фізичної реабілітації. В медакадемії навчаються майбутні бакалаври з «Фармації, промислової фармації», «Медсестринства», «Тенхнології медичної діагностики та лікування», молодші бакалаври зі стоматології.

Два роки тому, у липні 2018-го, рішенням Рівненської обласної ради Рівненський державний базовий медичний коледж став навчальним закладом вищої освіти, змінивши назву та тип діяльності на Рівненську медичну академію.

 

«Я дуже сподіваюся, що за ці два роки, відколи медичний коледж працює як заклад вищої освіти, відкрилися нові перспективи як для студентів, так і для викладачів. Не секрет, що наші медичні фахівці дуже затребувані за кордоном. Однак хочу побажати випускникам медакадемії, щоб після отримання диплома ви залишалися в Україні і отримали гарний старт для професійного зростання», - такими словами до колективу Рівненської медичної академії звернувся голова обласної ради Олександр Данильчук.

Під час святкових заходів, які присвячені ювілею закладу, голова обласної ради вручив високі нагороди колективу медакадемії: Почесну відзнаку Рівненської обласної ради, грамоти та цінний подарунок кращим працівникам.